У Дубному також не дотримуються трудового законодавства

22.09.2018 08:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Дубні інспектори Управління Держпраці у Рівненській області провели виїзну акцію в рамках інформаційної кампанії про ризики нелегальної праці. Такі роз’яснювальні візити до підприємців і підприємств охоплюють все більше населених пунктів області. Особливу увагу приділяють фахівці Управління місцям, де сконцентровані суб’єкти господарювання найризиковіших у питаннях нелегальної праці сфер: торгівля, громадське харчування, побутове обслуговування, будівництво.

null
Фото Управління Держпраці у Рівненській області

Працюючи групами у декількох напрямках, інспектори праці побували у 43 фізичних осіб-підприємців. На жаль, спілкування з найманими працівниками і роботодавцями показало види порушень, характерних для всіх районів. Зокрема, це так зване стажування. Причому, «стажери» поголовно прийшли на роботу перший день саме тоді, коли до райцентру завітали інспектори праці. І знову мало хто з них знає, що їхнє стажування є порушенням трудового законодавства, за яке роботодавець може отримати 111 тис.690 гривень штрафу. Превентивний моніторинг показав й інші факти недотримання законодавчих вимог.

Про норми закону та суворі суми відповідальності за порушення інспектори інформували кожного співрозмовника. Важливо, що роботодавці отримали можливість зреагувати на доводи інспекторів та офіційно оформити нелегальних працівників ще до того, як розпочнеться інспекційне відвідування.

Прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews