Рівнян запрошують на екскурсію

22.09.2018 23:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Усіх охочих дізнатися більше  про одну з найстаріших вулиць Рівного  - М. Драгоманова та Парк культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, запрошують зібратися поблизу Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6)  в неділю 23 вересня  о 13.00. Про це інформує сайт обласної  книгозбірні.

 Прогулянка вулицею Драгоманова дасть чітке уявлення про міський стиль, який панував сто років тому. За своєю історією вулиця була Гімназійною, Директорською, Сенаторською, Пироговською, Бандурського, Шлосштрассе, Калініна. Вулиця пролягає на місці колишнього палацово-паркового ансамблю володарів міста князів Любомирських та висадженого їм на втіху тополевого саду. Тут збереглися будинки колишньої чоловічої гімназії, Повітової каси хворих, Оранжереї князів Любомирських. У роки Другої світової війни у приміщенні краєзнавчого музею розміщувалася резиденція Еріха Коха – гауляйтера рейхскомісаріату Україна.

А от  парк культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка – це пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення (звання присвоєно у 1970 р.). Загальна площа – 32 га. У парку зібрана цінна колекція рослин місцевої і світової флори. Всього понад 160 видів дерев і чагарників. Для тих, хто пройде екскурсійними стежками парку відкриються цікаві факти з історії його створення, сучасного стану та проектів оновлення. Пунктирний маршрут нашої екскурсії: палацово-парковий комплекс князів Любомирських, постаті Станіслава і Фредеріка Любомирських, фільварок на «Гірці», Великі Торги Волинські, пам’ятні знаки та скульптури, каскад штучних водойм, рослинний світ, розкопки рівненського підземелля.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews