На Млинівщині відшукують дітей, які не ходять до школи

23.09.2018 21:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

 У Млинівському районі проходить двоетапна операція «Урок». Перший етап рейду «Урок» відбувся у серпні - на початку вересня. Другий ж етап операції завершиться 25 жовтня, інформує Інформаційний портал Млинів.

 «Станом на 19 вересня на території Млинівського району виявлено 6 дітей шкільного віку, які не залучені до навчального процесу. Завдяки злагодженим діям поліції, ОТГ, освітян та власне служби у справах дітей 3 неповнолітніх залучено до навчання. З сім’ями інших дітей триває робота. Стаття 150 Сімейного Кодексу України вказує, що батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя», – прокоментувала начальник служби у справах дітей Млинівської райдержадміністрації Лариса Мельник.
Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст.184): «ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» до адміністративної відповідальності притягнуто двоє батьків, які нехтуючи необхідністю неналежного виконанням батьківських обов’язків порушили право дітей на здобуття освіти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews