«Бейбі-бокси» доїхали до Рівненщини (Фото)

24.09.2018 19:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Бейбі-бокси вже роздають породіллям на Рівненщині. Наразі область отримала 357 «пакунків малюків», а незабаром надійде друга партія - 1113 боксів.

Цього року українські сім’ї при народженні дитини отримають набір із двадцяти п’яти необхідних речей для новонароджених.

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

Окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок містить інформаційні матеріали, які допоможуть батькам у догляді за дитиною.

«Мами, які із 1 вересня народили дітей і вже виписалися з пологових будинків, зможуть отримати свій «пакунок малюка» відповідно до написаних заяв в пологових будинках та органах соціального захисту населення області. «Пакунок малюка» – це одноразова натуральна допомога для породіллі при народженні дитини. Надалі бебі-бокс надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку», - розповідає директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олексій Шамак.

null
Фото РОДА

Зазначимо, найбільшу кількість боксів отримали породіллі з Рівного, а також Сарненського, Березнівського, Володимирецького, Зарічненського, Костопільського та Рокитнівського районів.

Нагадаємо, цього року українським урядом уперше запроваджений вид допомоги для новонароджених – «пакунок малюка». До нього входять найнеобхідніші речі для немовляти, а також друковані матеріали для мами з інформацією про догляд за немовлям.

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews