Як рятувальники ліквідовували наслідки вчорашньої негоди (Фото)

25.09.2018 09:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Протягом минулої доби внаслідок ускладнених погодних умов, а саме: сильних поривів вітру від від 18 до 20 м/с, а подекуди сила вітру сягала 25-28 метрів за секунду в 14 районах області було знеструмлено 156 населених пунктів повністю та 6 частково, обірвано 47 ліній електро передач, відключено 778 трансформаторних підстанцій. Роботи по відновленню проводяться бригадами Рівнеобленерго.

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

Підрозділи ДСНС області залучалися до ліквідації наслідків негоди, а саме розрізали повалені дерева у 6 районах області. Наприклад у Сарненському районі дерево заблокувало проїзд дорогою (Сарни-Ковель), у Корецькому районі в наслідок буревію зламалося дерево, яке перекрило проїжджу частину дороги, яка веде до автодороги Київ – Чоп. У Дубенському районі перекрило дорогу місцевого значення в селі Семидуби. Аналогічна ситуація була і в смт Рокитне та селі Городище. У всіх випадках наші співробітники за допомогою бензопил розрізали повалені дерева та відтягували з проїжджих частин доріг за допомогою спецтехніки. А найнебезпечніший випадок трапився в смт Клевань, де дерево яке впало після буревію на житловий будинок заблокувало вхід двом малолітнім дітям.  Діти не постраждали.

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України в Рівненській області

Всього до надання допомоги населенню було залучено сім одиниць спецтехніки ДСНС та 30 рятувальників.

Рівнянани в зв'язку з цим наголошуємо основні правила поведінки в разі посилення вітру:

  • вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, в разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;
  • уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркуватипоруч з ними автотранспорт.

ГУ ДСНС України в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews