На Рівненщині визначили переможців ІІ етапу Конкурсу проектів з енергоефективності

25.09.2018 21:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

13 проектів, які мають на меті скоротити енерговитрати та в перспективі заощадити бюджетні кошти, сьогодні затвердила Конкурсна рада обласного Конкурсу проектів з енергоефективності. На їх реалізацію передбачено 7,4 млн. грн. з обласного та місцевих бюджетів. Фінансування отримають Володимирецький, Здолбунівський, Корецький та Рокитнівський райони, Крупецька, Миляцька, Острожецька й Тараканівська ОТГ, обласний діагностичний центр, обласний шкірвендиспансер та обласний психоневрологічний інтернат, інформує прес-служба Рівненської облради.

Бюджетні 7,4 млн.грн. спрямовуються на енергоощадні заходи переважно в комунальних закладах соціальної сфери, а це школи, дитсадки, будинки культури, лікарні, спортивні установи. З них 4,8 млн. – кошти обласного бюджету, решта – районних, міських бюджетів та бюджетів громад. Це дасть можливість замінити системи опалення, встановити автоматичні лічильники тепла, реконструювати котельні, замінити електромережі та встановити сучасне енергоощадне обладнання. Так у Миляцькій ОТГ завдяки проекту мають відремонтувати покрівлю, утеплити фасад, частково замінити вікна та двері, а також оздобити цоколь в будівлі Миляцької НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» на загальну суму 764,6 тис. грн.

Також члени Конкурсної ради рекомендували запровадити механізм моніторингу ефективності самого Конкурсу. Аби переможці звітувалися про виконані роботи та економічний ефект, якого досягли завдяки реалізації проекту.

Перший заступник голови обласної ради, співголова ради Конкурсу Сергій Свисталюк також підтримав ідею колег, аби фінансування проектів, які з об’єктивних причин нереально завершити до кінця поточного року, перенести на початок 2019-го – задля ефективного використання бюджетних коштів. Після ІІ етапу конкурсу залишок коштів, передбачених цьогоріч обласною програмою, склав 5,4 млн. грн. з 15. Співголова ради, заступник голови ОДА, депутат обласної ради Олександр Корнійчук запропонував розпочати ІІІ етап конкурсу.

Відтак до 20 жовтня можна подавати проекти до департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації. Переможців ІІІ етапу орієнтовно назвуть 26 жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews