На Рівненщині підтримують учасників «Ігор Нескорених»

26.09.2018 21:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Андрій Усач - учасник АТО, доброволець, боєць 80-ї Львівської аеромобільної бригади, брав участь у боях за аеропорт у Луганську. Він один із тих, хто не скорився обставинам після важких випробувань долі. Ампутація ноги, роздроблена ліва рука та щока, але попри це – незламне бажання перемагати. Після участі у військових діях чоловік повернувся додому та став активно займатися стрільбою з лука. На сьогодні однією із найзаповітніших мрій Андрія є перемога в «Іграх Нескорених», які відбудуться 20-27 жовтня в Австралії. Про свою підготовку до важливих змагань учасник АТО розповів голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку та його заступнику Олександру Корнійчуку під час зустрічі, повідомляє прес-служба ОДА.

«Після обстрілу в АТО у 2014 році та численних травм я не піддався обставинам. А навпаки, зрозумів, що я один із тих нескорених людей, котрі навіть після складних ситуацій в житті мають віру та бажання перемагати», - розповідає Андрій Усач. 

Спортсмен почав займатися стрільбою з лука у 2017 році, його тренер – майстер спорту України Олександр Онищук.

«Андрію, ваш патріотизм та вольових дух вражає. Своїм сильним характером та мужністю ви показуєте приклад для усіх тих, хто втратив силу та віру в себе. Щиро вболіватиму за вас і точно знаю, що український прапор замайорить на «Іграх Нескорених», - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.  
Своєю участю в Іграх Нескорених Андрій прагне замотивувати військових та ветеранів, які повернулися із зони бойових дій та замкнулися у собі: "Життя після війни та поранення не закінчилося, воно просто змінилося". Андрій знає про що каже, адже він вдруге бере участь у національних змаганняя Ігри Нескорених: "Участь у Іграх минулого року надихнула мене займатися спортом ще активніше". Тренування далися навзнаки - цього року Андрій Усач потрапив до збірної та буде представляти українських військових на «Іграх нескорених»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews