У Рівненському музеї пошанують Короленка

27.09.2018 21:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Захід, присвячений 165-й річниці від дня народження  Володимира Короленка – видатного письменника, публіциста і громадського діяча, розпочнеться о 12.00 28 вересня у приміщенні Рівненського   обласного краєзнавчого музею, повідомляється в прес-релізах закладу.

 Володимир Короленко (1853-1921рр.) народився  в  Житомирі. У 1866 році вступив  до Рівненської чоловічої гімназії (нині це приміщення Рівненського обласного краєзнавчого музею), яку закінчив 1871 року із срібною медаллю. В Рівному Короленко вперше відчув у собі літературний талант, поклик до слова. Свої  рівненські враження письменник увічнив в багатьох творах. Він докладно зобразив  Рівненську гімназію, родинне оточення, життя міста та краю у повістях, нарисах, оповіданнях, зокрема, «Історія мого сучасника», «Діти підземелля», «Сліпий музикант», «Парадокс» та інші. Ім'я письменника назавжди вписано в історію нашого міста.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews