Острожан вчили діяти у випадку аварії на ХАЕС

28.09.2018 12:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

У середу,  26 вересня на Острожчині, за участю керівництва  Рівненської обласної державної адміністрації були проведені тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  Рівненської області у разі виникнення  надзвичайної ситуації на Хмельницькій атомній електростанції.

null
Фото авторське

За тактичним задумом тренувань, під час проведення планового ремонту обладнання на ВП «Хмельницька АЕС»  сталася «радіаційна аварія». Зона можливого небезпечного радіаційного забруднення при радіаційній аварії на Хмельницькій АЕС становить 1820 кв. км. В 30–ти кілометрову зону спостереження попадають 125 населених пунктів Хмельницької та Рівненської областей.

null
Фото авторське

 

null
Фото авторське

 

null
Фото авторське

Під час тренувань практично відпрацьовувались оповіщення органів управління цивільного захисту, забезпечення громадської безпеки і порядку. інформування населення, видача респіраторів, проведення йодної профілактики, перевірялась готовність евакуації та життєзабезпечення евакуйованого населення із 30-км зони спостереження, укриття в захисних спорудах.

null
Фото авторське

При збірних пунктах евакуації в ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище» та Межиріцькій сільській раді Острозького району працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (НМЦ ЦЗ та БЖД) Рівненської області організували роботу мобільних консультаційних пунктів. Вони розповідали як діяти у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на АЕС. Зокрема про те, що важливо не тільки вчасно прибути до збірного пункту, а й знати, що взяти з собою та як вберегти себе.

null
Фото авторське

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews