Рівнянам на замітку: набув чинності закон про паркування

28.09.2018 14:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
З 27 вересня вступив у дію Закон України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів». Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради України.

Закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів» був прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року.

Закон був підписаний Президентом 28 березня 2018 року і набув чинності через 180 днів з дня його опублікування.

Наголошується, що закон, зокрема, передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото-, відеофіксації правопорушень.

Також передбачено поширення механізму притягнення до адміністративної відповідальності особи, за якою зареєстровано транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за випадки порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зокрема, несплату вартості послуг за парковку або паркування на місцях для інвалідів особами, які не мають такого права.

Крім того, закон встановлює обов'язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу.

Повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення і здійснення тимчасового затримання транспортного засобу, згідно з документом, будуть мати інспектори з паркування.

Закон змінює також розміри штрафних санкцій за порушення правил паркування, а також передбачено надання 50% знижки у сплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, в разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів і т. п.

Документом передбачено, що органи місцевого самоврядування повинні впроваджувати автоматизовану систему контролю оплати паркування; вжити заходів щодо збільшення чисельності посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування інспекторів по паркуванню.

За матеріалами офіційного сайту Верховної Ради України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews