У Гощі стартував проект Гощанської селищної ради, підтриманий Українським культурним фондом

28.09.2018 23:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

28 вересня у м. Рівне в інформаційно-освітньому просторі «INFOHUB» з приводу початку реалізації проекту відбулася прес-конференція.

463 тис. грн отримає Гощанська селищна рада від Українського культурного фонду на реалізацію проекту «Використання культурного потенціалу Гощанської громади шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій задля економічного розвитку Гощі».

null
 Фото - Наталія Калька

В рамках проекту відцифрують культурні об’єкти та цінності Гощі, розроблять веб-ресурс (веб-сайт та мобільні додатки), які висвітлюватимуть культурні ресурси громади. Також проведуть промо-кампанію проекту. Для цього організовуватимуть театралізовані квести, поширюватимуть друковані матеріали, відеоролики в мережі «Інтернет» та сувенірну продукцію. Буде створена зручна інфраструктура для туристів, які приїздитимуть в Гощу.

– Зараз актуальні розвиткові проекти, - розповідає автор проекту, керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук. -  Ми розуміємо тенденції сучасності, потребу громади бути у віртуальному світі. Без залучення та використання інформаційних технологій неможливо популяризувати будь-яку локацію, у тому числі місто чи село.

null
 Фото - Наталія Калька

Гощанський селищний голова Микола Панчук розповів про досвід органу місцевого самоврядування в залученні позабюджетних коштів для розвитку малих територій. З його слів проектні менеджери - це люди, які мають працювати в кожній сільській чи міській раді.

– Не бійтеся ухвалювати нетипові рішення, – сказав Гощанський селищний голова Микола Панчук. – Так як ми зробили у 2016 році, впровадивши у структуру селищної ради відділу стратегічного розвитку.

null
 Фото - Наталія Калька

Матеріал надала Наталія Калька


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews