Акціїя «ПрофіСтарт: обери професію – сплануй майбутнє» пройшла у Вараші

01.10.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Щоб привернути уваги молоді до актуальних на ринку праці професій, Державна служба зайнятості провела у Вараші  виїзний інформаційно-профорієнтаційний західи «ПрофіСтарт: обери професію – сплануй майбутнє», інформує сайт Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

До акції, що проходила на території Вараської загальноосвітньої школи № 4, долучились рятувальники Вараського міського сектору, 12-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону та 2-го державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів ВП «Рівненська АЕС» Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Також  були присутні представники та спеціальна техніка Вараського відділу поліції ГУ НП в Рівненській області та нацгвардійці військової частини 3045.

Кожна дитина могла  ближче познайомитися з різними професіями, дізнатися про особливості та умови роботи, спробувати власні сили у виконанні тих чи інших елементарних завдань, з якими стикаються фахівці різних служб під час повсякденної роботи. Була представлена й спеціальна, пожежна техніка, бойове спорядження та технічне обладнання, за допомогою якого вогнеборці ліквідовують різні надзвичайні події та рятують життя тих, хто потрапив у біду.

null
 

Діти ж  із задоволенням приміряли бойовий одяг рятувальників, посиділи за кермом пожежного автомобіля, фотографувались на згадку та відчули себе справжніми вогнеборцями. Фахівці Держслужби з НС надали вичерпні відповіді на запитання дітям з тематики безпеки життєдіяльності.

null
 

«Подібні заходи корисні як для найменших, так і для підлітків, які навчаються у випускних класах, але ще не визначились зі своїм майбутнім фахом. Професія рятувальника потребує в першу чергу міцного здоров’я, фізичної підготовки, професіоналізму та інколи навіть самопожертви заради порятунку людського життя», – зазначив провідний інспектор Вараського міського сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Ігор Шевчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews