«СУП-культура»: у Рівному пройде мистецький фестиваль

02.10.2018 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному з 5 до 7 жовтня проходитиме фестиваль «СУП-культура» - захід, який об’єднує сучасну українську поезію, прозу, пісню та переклад.

Фестиваль є продовженням поетичного фестивалю «СУП», що стартував у 2010 році на Рівненщині. У 2017 «СУП» повернувся та гучно прогримів у різних локаціях Рівного. Так, організатори заходу демонструють відхід від стереотипів, сміливість у пошуках та інтеграцію у сьогодення.

Участь у фестивалі візьмуть відомі письменники, які виступатимуть упродовж кількох днів у різних локаціях: кафе «Ланч Бістро», паб «Сталева гора», музей імені Уласа Самчука та книгозбірні централізованої бібліотечної системи міста.

Захід організовує Рівненська письменницька спільнота. Партнер події - управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

null
 

Розпочнеться фестиваль 5 жовтня о 16:00 год із традиційного варіння супу під виступи митців. Хейдлайнер вечора - Христина Панасюк з авторською піснею під гітару. Адреса: «Ланч Бістро», вулиця Соломії Крушельницької, 77.

Програма 6 жовтня: 10:00 – зустріч з лауреатами міської літературної премії імені Уласа Самчука у музеї імені Уласа Самчука (вулиця С. Петлюри, 17).
15:00 – зустрічі, презентації відомих українських письменників. Учасники - Марко Терен, Василь Рябко та місцеві рівненські автори. Локація – книгозбірня Рівненської централізованої бібліотечної системи.
19:00 – Рок-літ івент «Літ-ра року» у пабі «Сталева гора» (вулиця Відінська, 1Б).

У програмі заходу - низка музично-літературних виступів:
рок-перфоманс «Лірика під баян» від гостей з Харкова – літераторів та гурту «Папа Карло»;
арт-проект «ЛХБТ»;
музліт проект «Ахілес і Черепаха» (Юрій Строкань, Микола Кулінич);
виступ рок-гурту «Незабуті» та Богдани Гайворонської;
хедлайнери івенту - гурт «Регулятори» та Євгенія Чуприна.

Програма 7 жовтня: з 11:00 до 17: 00 заплановані творчі зустрічі і презентації відомих українських письменників. Учасники - Сергій Пантюк, Алла Миколаєнко, Олексій Юрін, Богдана Гайворонська, Євгенія Чуприна та місцеві рівненські автори. Зустрічі проводитимуться у книгозбірнях міської бібліотечної системи.

За матеріалами Рівненської письменницької спільноти.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews