У Рівненському музеї експонуються ікони та картини з фондів закладу

02.10.2018 23:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

«Культурна спадщина Рівненщини» - таку назву має виставка, яку відкривать  3 жовтня о 12:00 год. у приміщенні  Рівненського  обласного краєзнавчого музею, інформують прес-релізи закладу.

На виставці вперше експонуються відреставровані та заново атрибутовані ікони та картини з фондів нашого музею – «Христос Боремельський» 1816 р.; процесійний образ «Дмитрій на коні з хрестом», «Богоматір з Немовлям»; «Ісус Христос в терновому вінку»; «Богородиця» поч. ХІХ ст.; «Святий Василій Великий» поч. ХІХ ст.; «Святий пророк Єлисей» ХІХ ст.; «Старозавітна Трійця»; «Вознесіння Господнє»; «Два ченці»; портрет невідомого, картина Труша І.І. «Кримський пейзаж» тощо, а також скульптурні зображення святих XVIII ст.

Також представлено  історичні та археологічні матеріали, що розкривають дослідження минувшини нашого краю та збереження культурної спадщини. Розміщено інформацію про дослідників історії Волині та їхні праці у цій галузі.

Окремо представлена мистецька спадщина Рівненщини.

На шести банерах зображено культурну спадщину Рівненщини, а саме найцінніші експонати КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» РОР, Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», Острозького замку, Культурно-археологічного центру «Пересопниця», Корецького  та Дубенського замків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews