На Володимиреччині боржник сплатив понад 50 тисяч гривень аліментів

03.10.2018 13:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

53 800 гривень заборгованих аліментів сплатив мешканець смт Рафалівка Володимирецького району на утримання своєї дитини. Як розповіли у Володимирецькому районному відділі ДВС, така сума боргу виникла за вісім років несплати аліментів.

Завдяки прийнятим в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуваєзмінам до законодавства державний виконавець Володимирецького районного відділу ДВС застосував до боржника дієві важелі впливу - обмеження та штрафи, передбачені ст. 71 ЗУ "Про виконавче провадження". Відтак із боржника стягнули заборгованість у повному обсязі.

Другий пакет законів #ЧужихДітейНебуває, який вступив в силу 28 серпня, дає виконавцям ще більше інструментів для впливу на недобросовісних батьків.

Це нкладення штрафів на суму боргу по аліментах. Також скорочено термін заборгованості по аліментах для винесення виконавцями постанов про обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Якщо раніше цей термін складав 6 місяців, то тепер - 4 місяці. Якщо ж існує заборгованість по аліментах перед дитиною з інвалідністю чи важко хворою дитиною, то такі постанови виконавець виносить за заборгованість понад 3 місяці, - розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук. - Якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. А злісне ухилення від виконання суспільно корисних робіт передбачає кримінальну відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews