Суперником «Вереса» буде «Нива»

05.10.2018 11:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Вінницька «Нива» - незручний суперник для «Вереса». Рівняни не можуть обіграти вінничан упродовж восьми поєдинків поспіль (п’ять нічиїх та три поразки). Востаннє команди зустрічалися у першому колі нинішнього чемпіонату Другої ліги. Про це повідомляє Прес служба НК "Верес"

А крайній дотепер матч на полі «Вереса» (у Рівному) команди провели у травні 2010-го. Тоді «Нива» обіграла рівнян на «Авангарді» - 5:0. 

Вінницька команда майстрів під назвою «Локомотив» була створена в 1958-му році. Вінничани виступали в класі «Б» чемпіонату Союзу, потім - у другій групі класу «А», Другій лізі чемпіонату СРСР та буферній зоні Другої ліги.

Зі здобуттям Україною Незалежності – вже «Нива» опинилася в елітному дивізіоні вітчизняного футболу. Там із перервою на один рік (1992-1993) команда виступала упродовж п’яти сезонів поспіль.

Піком успіхів вінницького клубу залишається сезон 1995-1996. Навесні 1996-го року «Нива», обігравши в півфіналі Кубка України донецький «Шахтар» (0:0, пен. – 3:0), вийшла до фіналу турніру, де програла «Динамо» - 0:2.

Звання фіналіста турніру дало право клубу восени стартувати в Кубку Володарів Кубків УЄФА. Там вінничани спочатку перемогли естонський «Садам» (1:2, 1:0), а в 1/16 фіналу поступилася швейцарському «Сьйону» (0:2, 0:4).

Вже за підсумком наступного сезону «Нива» вилетіла до Першої ліги. З тих пір клуб балансує між Другою та Першою лігами чемпіонату України. Через фінансові проблеми за підсумком сезону 2011-2012 «Нива» припинила існування. І відродилася лише три роки тому – у 2015-му.

Перший після відродження сезон у ПФЛ вінничани завершили на сьомій позиції у Другій лізі. За підсумком минулого чемпіонату «Нива» стала третьою у групі «А», пропустивши вперед «Агробізнес» та «Прикарпаття


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews