Шахраї на Рівненщині знову активізувалися

05.10.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Зловмисники діяли вже за загальновідомою схемою. Зателефонували, представилися працівниками банку, ввели свою потенційну жертву у стресовий стан, повідомивши про можливу загрозу її заощадженням, дізналися необхідні для афери реквізити картки, після чого зняли з рахунку гроші. Ось так  двоє жителів Рівненщини дали можливість  аферистам поповнити свої кишені на загальну суму  понад 29 тисяч гривень, інформує  відділ комунікації поліції Рівненської області.

Так, 34-річного жителя селища Зарічне ошукали на 13 тисяч 400 гривень, а 45-річну мешканку Рокитнівського району - на 15 тисяч 800 гривень. За обома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліція просить не довіряти незнайомцям, особливо, коли мова йде про гроші. Якщо вам зателефонували, назвалися працівником банку і повідомили про будь-яку загрозу вашому рахунку, перервіть розмову і негайно зателефонуйте на гарячу лінію банку. У разі тривожного телефонного дзвінка від нібито рідних або інших осіб із проханням допомогти із різних причин (потрапив до поліції, збив людину, потрапив до лікарні і т.д.) також перервіть розмову і самі зателефонуйте родичеві. Якщо телефон вимкнений, спробуйте перевірити інформацію іншими шляхами, зателефонуваши у поліцію. Але завжди  обов’язково варто перевірити інформацію!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews