«Ядерна школа РАЕС» розпочала свою роботу

08.10.2018 20:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Символічно, що у День працівників освіти стартував новий навчальний рік для учасників молодіжного освітнього проекту «Ядерна школа РАЕС». Це єдиний в Україні, унікальний за своїм форматом проект,  створений Рівненською АЕС та Українським ядерним товариством.інформує сайт Рівненської АЕС.

Уже традиційно новий навчальний рік «Ядерної школи РАЕС» розпочався в інформаційному центрі електростанції «Полісся». До цьогорічного проекту долучилися майже 30 учнів професійно-технічного училища РАЕС, загальноосвітніх закладів міста Вараш та села Стара Рафалівка, чиї есе були обрані серед багатьох претендентів на участь у проекті. Варто зазначити, що учасниками «Ядерної школи РАЕС» стане також учнівська молодь навчальних закладів Володимирецького та Маневицького районів, для якої навчальний процес стартуватиме наприкінці жовтня та проходитиме в період канікул.

Ввідну лекцію-бесіду у дружній атмосфері зі старшокласниками провів генеральний директор підприємства Павло Павлишин. Під час заходу юнаки та дівчата дізналися безліч пізнавальної інформації, у тому числі, про історію створення Компанії та Рівненської АЕС, основні цілі, принципи та особливості роботи електростанції, її роль та місце в енергетиці країни, про позитивний досвід продовження термінів експлуатації енергоблоків РАЕС та тенденції розвитку атомної галузі в світі.

Вперше в «Ядерній школі РАЕС» візьмуть участь представниці прекрасної половини людства. Учениця Вараської ЗОШ №3 Богдана Кухта вважає роботу на Рівненській АЕС вельми привабливою та перспективною в плані саморозвитку.

Для школярів з міста-супутника РАЕС та прилеглого до нього населеного пункту «Ядерна школа РАЕС» триватиме впродовж 22 тижнів – до квітня наступного року. П’ятдесятигодинний курс проекту включає лекції провідних фахівців та інструкторів РАЕС, спілкування зі студентами профільних ВНЗ та молодими спеціалістами електростанції. Крім того, на учасників чекають години теоретичних занять, присвячених точним наукам, екскурсії на споруди та промислові об’єкти АЕС, ділові ігри, конкурси, стажування в експлуатаційних підрозділах та на адміністративних посадах. За результатами «Ядерної школи РАЕС» учням, які пройшли увесь курс, будуть вручені сертифікати та пам’ятні подарунки.

«Важливо, аби учні проявляли активність, були більш відкритими та комунікативними. Сподіваюсь, «Ядерна школа РАЕС» подарує усім своїм слухачам ці якості та дозволить без вагань визначитись із майбутнім фахом, - наголосив Павло Павлишин. - Нам потрібні перспективні молоді фахівці – від електриків до турбіністів, які вноситимуть нові ідеї для вдосконалення процесів виробництва та розвитку галузі в цілому. Впевнений, «Ядерна школа РАЕС» не пройде безслідно для її випускників і вже через декілька років ми знову зустрінемось з ними вже під час працевлаштування на Рівненську АЕС».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews