Уже другий інклюзивно-ресурсний центр запрацював у Дубно

09.10.2018 21:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Знаходиться він у приміщенні районного відділу освіти та має 3 окремі кабінети і зал для очікування. Заклад забезпечений мультимедійною і комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами. Головним надбанням є те, що в ІРЦ працює система відеонагляду, завдяки якому батьки мають змогу спостерігати за комплексною оцінкою та заняттями, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

Нагадаємо, що в серпні відкрився перший ІРЦ в області, засновником якого є Дубенська міська рада. Сьогодні свої двері відчинив другий інклюзивно-ресурсний центр, засновником якого є Дубенська районна рада.

Відтак, діти з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років можуть наповну отримувати корекційно-розвиткові послуги та комплексну психолого-педагогічного оцінку розвитку.

«Дубно є не лише першопрохідцями, а й активістами у впроваджені інклюзивної освіти. Хочу відзначити тих, хто активно долучився до організації процесу на місцях, адже держава з свого боку дає необхідну фінансову підтримку», − зазначила заступник начальника управління освіти і науки РОДА Ольга Ладюк.

За її словами, цього року на Рівненщині заплановано відкрити 23 таких центрів, а впродовж наступного ще 10. Загалом на Рівненщині юридично зареєстровано 19 подібних центрів.

«Мабуть, цей інклюзивно-ресурсний центр дозволить батькам трішечки по-іншому подивитися на їхню проблему, бо не всі хочуть визнавати ситуацію і не завжди відправляють своїх діток у спеціальні заклади», − зауважив голова Дубенської районної адміністрації Юрій Парфенюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews