«Верес» нівелює фактор домашнього поля

09.10.2018 22:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Після трьох виїзних перемог рівненський «Верес», нарешті,  мав змогу продемонструвати звитяжну ходу в чемпіонаті України серед команд II ліги у матчі з вінницькою «Нивою» на футбольному полі стадіону «Колос» у Млинові: для рівненських футболістів такий матч має статус домашнього.

Сім з половиною сотень уболівальників прийшли підтримати своїх улюбленців і, звісно, сподівалися на чергову перемогу. Але у футболі свої закони й закономірності.

Уже в дебюті гри травмувався капітан рівнян Борис Орловський, якого замінив Олексій Бондаренко. Хто зна: може ця вимушена дострокова заміна згодом вплинула на остаточний підсумок гри. Узагалі на полі точилася рівна боротьба, хоча гольових моментів було обмаль, а під час гострої атаки господарів надійно зіграв голкіпер «Ниви».

А на 35-ій хвилині гри вже гравець вінничан із лівого флангу атаки сильно пробив метрів із тридцяти – навіть відчайдушний кидок голкіпера рівнян Фіялка не завадив би «кулястому» затріпотіти у «рамці», якби він летів у ворота. На щастя, тоді м’яч влучив у стійку воріт.

Під завісу першої сорокап’ятихвилинки вже господарі ударом зі штрафного могли відкрити рахунок, але блискучу реакцію і стрибучість продемонстрував страж воріт вінничан.

З початку другого тайму на поле вийшов Антон Котляр замість Максима Саламахи, хоча з перших хвилин другого тайму саме гості додали в швидкості і напористості. І ця очевидна активність принесла результат: на 48-ій хвилині під час подачі кутового і суматохи в  карному майданчику «Вереса» Михайло Шестаков забив видовищний гол.

Звісно, рівняни намагалися відігратися, але в завершальній стадії їм бракувало точності, везіння, а в окремих епізодах надійно грав воротар «Ниви». Кілька замін, проведених Олегом Шандруком, результату не принесли. Матч так і завершився мінімальною перемогою «Ниви».

Не секрет, що у футболі фактор домашнього поля відіграє важливу роль. Однак цьогоріч «Верес» це спростовує. Судіть самі: за десять матчів – чотири  перемоги на виїзді і чотири поразки вдома. Чим не закономірність? Врешті, наступної неділі у Чернівцях у матчі з «Буковиною» рівняни мають змогу підтвердити чи спростувати цю закономірність…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews