На Молитовному сніданку в Рівному говорили про мир та єдність

10.10.2018 18:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Керівники релігійних організацій краю, військові, службовці, члени сімей Героїв Небесної Сотні, народні депутати України, а також керівництво Рівненської області та міста взяли участь у другому Молитовному сніданку Рівненщини, інформує прес-служба Рівненської ОДА.
Розпочався духовний захід із спільного вітання митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, архієпископа Рівненського і Острозький Іларіона, єпископа Рівненського і Волинського Гавриїла. Після чого учасники духовного заходу спільно проголосили молитву «Отче наш» і «Боже, нам єдність подай!».

«Молитовний сніданок є свідченням того, що ми покликані звертатися до Бога за мир, спокій та державу. Присутність трьох владик найбільших православних конфесій в Україні є доказом того, що ми сьогодні не тільки говоримо про єдність, але і робимо одну спільну справу. Сьогодні ми хочемо найбільше говорити про те, що нам болить – про єдину церкву», - зазначив Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

 Торік започаткував проведення масштабних Молитовних сніданків області голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Він розповідає, що цей формат має надзвичайне значення, адже проходить напередодні великого християнського свята Покрови та Дня захисника Вітчизни.
«Ми запозичили гарну міжнаціональну ідею Молитовних сніданків і вже вдруге проводимо цей захід, запрошуючи людей на спільну молитву. Об’єднуємось у важкі для України часи заради спільної мети, щоб вона пройшла всі випробування з гідністю і честю. Єдність і молитва – найважливіше сьогодні для українців», - звернувся до присутніх Олексій Муляренко.

Важливість і цінність саме такого формату зустрічі пояснює митрополит Анатолій: «Сьогодні держава переживає важкі часи: кровоточить наша держава, тому впевнений, що спільна молитва, лікує цю рану. Сьогодні ми в єдності, як і казав Христос».
Єпископ Гавриїл наголосив, що сила молитви зростає, коли вона спільна: «Коли ми об’єднуємось у молитві, ми об’єднуємось у Бозі. І можемо разом дякувати йому і просити у нього. Тож молімось за мир в Україні та єдину церкву». Духовний захід об’єднав представників усіх релігійних конфесій. Православні, греко-католики, римо-католики і протестанти зібралися, аби спільно підтримати традицію, яка існує в парламентах понад 100 країн світу.

Нагадаємо, нещодавно була відновлена робота Ради християнських церков області. Духовенство, керівництво області та усі бажаючі будуть зустрічатися на постійній основі першого вівторка щомісяця під час так званих «духовних ранків». Мета цих зустрічей – вивчення Книги Книг на спілкування на біблійні і актуальні у суспільстві теми.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews