Як у Рівному захисників України вітали? (Фото)

13.10.2018 06:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Рівному розпочали відзначати День захисника України, а також 76-у річницю створення УПА і День українського козацтва, які припадають на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

Урочисті заходи в обласному музично-драматичному театрі відкрили спільно із митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм та архієпископом Рівненським і Острозьким Іларіоном.

На заході були присутні військовослужбовці, ліцеїсти, працівники силових структур, поліції, учасники АТО та ООС, Революції Гідності, визвольного руху, ветерани війни та військової служби, члени сімей загиблих.

null
Фото РОДА

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко привітав учасників урочистостей та звернувся зі словами:

«У цього духовного свята є глибокий символізм, тому що День українського козацтва, День створення УПА і День захисника України вже який рік поспіль ми відзначаємо саме 14 жовтня — на Покрову. Так само нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників підкреслює й те, що гасло «Слава Україні» – Героям слава!» Президент затвердив як офіційне вітання наших військових. Виступаючи сьогодні не можна було не згадати про надважливу подію, яка сталась вчора. Тепер всі напевне можуть сказати – єдиній помісній Українській Церкві бути! Це є питанням нашої незалежності. Для тисяч людей у військовій формі безпека країни – це щоденна праця. Тому сьогодні ми пригадуємо загиблих і дякуємо живим – нашим сучасним героям військовослужбовцям, спецпризначенцям, цивільним… Всім людям доброї волі, хто робить усе необхідне, щоб незалежність України дійсно набула повного сенсу. Дякую вам, наші захисники, за вашу мужність, стійкість, силу. Хай Богородиця заступиться за вас і дарує нам мир».

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

Олексій Муляренко вручив військовослужбовцям почесні нагороди. Зокрема, подяку від Прем’єр-Міністра України отримав учасник АТО, кіборг, начальник обласногого управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра.

В урочистостях взяли участь генерал-лейтенант начальник ОК «Захід» Олександр Павлюк, заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, заступник міського голови Сергій Паладійчук.

null
Фото РОДА

Також на сцені виступали творчі колективи та сольні номери на патріотичну тематику виконували, зокрема Микола Бобрик, лірник Андрій Ляшук та інші.

До Дня захисника України, Дня українського козацтва, 74-ї річниці створення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці на Рівненщині пройдуть святкові заходи. Детальніше про святкування можна прочитати тут.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews