Повстанськими стежками провели школярів на Дубровиччині

13.10.2018 18:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

До 76-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня Захисника України в урочищі "Лайдацька гора" відбулась презентація історично-туристичного буклету "Повстанськими стежками" (автор - відомий краєзнавець Володимир Мозоль з с. Крупове) та туристичний похід місцями, описаними в ньому, інформує сайт Дубровицької РДА.

 Інформаційно-пізнавальний тур "Героїчними стежками повстанської слави" включає в себе п’ять знакових місць у лісовому масиві між селами Кривиця - Крупове, що має назву "Лайдацька гора", безпосередньо пов'язаних із національно-визвольним рухом у період 1943-1946 рр. на теренах Дубровицького району. До заходу долучились старшокласники Дубровицького НВК "Ліцей-школа", Кривицької та Крупівської ЗОШ, голова Дубровицької РДА Микола Петрушко та голова Дубровицької райради Микола Кухарець. Після пізнавальної екскурсії, літвицькі лісники пригощали присутніх смачним кулішем. І ще довго в осінньому лісі звучали повстанські пісні.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews