На Рівненському полігоні танкістів навчали діяти в екстремальних умовах під водою (Фото)

17.10.2018 14:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Для танкового батальйону 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького провели практичні заняття під водою. Навчання відбулися на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Зокрема, танкістів спускали під воду в ізолюючому протигазі, тренували перебувати під водою, вчили переміщувати, пересувати вантаж та буксирувальний трос, а також діяти в затопленому танку.

Як зазначив офіцер танкового батальйону, в класі легководолазної підготовки є унікальна можливість перебороти свій страх замкнутого простору. Незважаючи на деяку невпевненість, жоден з бійців не відмовився від виконання нормативів, більше того, були й такі, що просилися ще раз пройти таке випробування.

Щоб зробити одне занурення, військовослужбовцям всіх категорій служби за контрактом: рядовим, сержантам, старшинам та офіцерам довелося чимало тренуватися на суходолі та відпрацьовувати кожен елемент до автоматизму. Найважче завдання навчитися діяти в нестандартних ситуаціях. Тут працює тільки одне правило – це виконання чіткого алгоритму дій екіпажу.

За результатом занять всі танкісти успішно справилися з випробуваннями та піднялися на чергову сходинку в нарощуванні індивідуальних навиків та спроможностей екіпажів танків Т-64 БВ, які повинні завжди бути готовими до виконання бойових завдань.

За інформацією прес-офіцера Міністерства оборони України

в Рівненській області підполковника Віктора Шубца

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews