У Немовицькій ОТГ запрацював інклюзивно-ресурсний центр

17.10.2018 18:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Заклад розташовано в окремому крилі Тинненської школи І-го ступеня Немовицької ОТГ, що на Сарненщині. Він має три кабінети і вже забезпечений необхідною мультимедійною і комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами, інформує сайт ОДА.

 «Після об’єднання громади ми провели моніторинг дітей з особливими освітніми потребами віком від 0 до 18 років і виявили 48 осіб, – зазначив голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин. - Це надзвичайно велика цифра, якою нехтувати в жодному разі не можна. Саме тоді й виникла думка створити на території громади такий Центр».

За словами голови Сарненської РДА Ярослава Яковчука, до кінця наступного року в районі має запрацювати чотири таких заклади. Нещодавно відкритий районний інклюзивно-ресурсний центр вже обслуговуємайже  1240 особливих дітей. На черзі – відкриття Степанського ІРЦ.

Відтак, діти з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років можуть наповну отримувати не тільки корекційно-розвиткові послуги за місцем проживання, а й комплексну психолого-педагогічного оцінку розвитку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews