Острог у диму: горить 9-ть гектарів лугу та чагарників (Фото, Відео)

18.10.2018 16:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

Уже третій день поспіль Острог у суцільному диму. Найскладніша ситуація у районі Нового містечка:  на вулиці їдкий дим, через який печуть очі та горло, важко дихати, батьки не пускають дітей на вулицю,  а вранці та ввечері видимість на дорозі дуже низька.

null
Фото з соцмереж

Така ситуація склалася через те, що на околицях Острога вогнем було охоплено 9 га лугу та чагарників.  Служба ДНС повідомляє, що наразі поширення пожежі вдалося зупинити, однак в окремих місцях продовжує тліти шар торфу, товщина якого сягає близько 20-30см. На місці пожежі постійно працює пожежний автомобіль та резервний особовий склад. Повноцінне гасіння пожежі ускладнюється відсутністю під’їздів до місць горіння та віддаленістю місць для забору води пожежною технікою.

null
Фото з соцмереж

Рятувальники наголошують, що напружена ситуації не тільки в місті, а й по всьому Острозькому району. Саме тому, один пожежний автомобіль повинен перебувати на чергуванні в пожежній частині. Загалом служба ДНС зазначає, що за 1-2 днів пожежу вдасться ліквідувати.

null
Фото з соцмереж

У такій ситуації рятувальники рекомендують максимально щільно зачиняти вікна та двері, особливо вночі та вранці, коли концентрація диму у повітрі найвища. При провітрюванні кватирки слід завішувати вологою тканиною – часточки диму осідатимуть на ній, відтак до кімнати потраплятиме значно менше забруднювальних речовин. Особам, що мають проблеми із здоров’ям, людям похилого віку та дітям радять не перебувати тривалий час на вулиці, коли відчутний різкий запах продуктів горіння. Під час прогулянок  використовуйте зволожені марлеві пов’язки. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю) слід звернутися до лікаря.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews