У Рівненській області викрили 15 нелегальних АЗС

19.10.2018 17:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Цьогоріч на Рівненщині викрито діяльність 15 підпільних автозаправних станцій, вилучено 83 тонни паливно-мастильних матеріалів, обладнання для їх розливу орієнтовною вартістю понад 2,4 млн гривень.

На підпільних АЗС реалізовується пальне сумнівної якості, без застосування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність здійснюється без оформлення із працівниками трудових відносин та з іншими численними порушеннями законодавства. Окрім того, функціонування нелегальних автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів призводить до забруднення земель, атмосферного повітря, створює значні загрози життю і здоров’ю громадян.

Водночас належних заходів щодо припинення цього тіньового бізнесу, а також виявлення корупційних проявів причетних посадових осіб, органів державної влади та управління, місцевого самоврядування правоохоронними органами не вжито, відзначили на нараді, яка пройшла у прокуратурі області.

«У зв’язку із ситуацією, пов’язаною із появою та постійним збільшенням кількості автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів, які функціонують поза межами правового поля, постала необхідність активізувати роботу усіх силових відомств та органів державного контролю, а також виробити додаткові організаційно-практичні заходи з метою протидії цим негативним явищам», - наголосив прокурор Рівненської області Богдан Подубинський.

Керівник регіональної прокуратури застеріг усіх присутніх представників правоохоронних органів та органів державного контролю про недопущення в регіоні тиску на суб’єкти господарювання, які сумлінно здійснюють діяльність у сфері оптової торгівлі паливно-мастильними матеріалами, сплачують акцизний збір і податки. Увагу також зосередив на потребі активізації роботи правоохоронців, спрямованої на виявлення організованих злочинних угрупувань, які вчиняють так звані «врізки» у нафтопроводи з метою викрадення нафтопродуктів. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews