За спалювання сміття та опалого листя жителям Рівненщини загрожує штраф

20.10.2018 09:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

З настанням осені багато людей почали активно наводити лад біля своїх приватних будинків та на городах, спалюючи суху траву та листя. Патрульна поліція наголошує, що дим дуже шкідливо впливає на здоров’я людини.

Під час горіння листя всі забруднюючі речовини знову потрапляють в атмосферу у вигляді продуктів згорання, при цьому їх шкідлива дія значно підсилюється. У димі опалого листя містяться оксиди азоту, вуглецю, чадний газ, а також сполуки важких металів. У тліючих без доступу повітря рослинах утворюється бензопірен – речовина, здатна викликати ракові захворювання.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів передбачено накладання штрафу на громадян в розмірі від 340 до 1360 грн; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Рівненські патрульні закликають бути свідомими – не забруднювати навколишнє середовище та не отруювати одне одного!

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews