Рівнян запрошують на екскурсію

20.10.2018 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Рівненська обласна бібліотека продовжує проводити безоплатні  екскурсії центром міста, інформує сайт обласної книгозбірні.

 Цієї неділі, 21 жовтня,  о 13:00 для рівнян проведуть дві екскурсії. Перша - прогулянка однією з найстаріших вулиць Рівного – вулицею Драгоманова – дасть чітке уявлення про міський стиль, який панував сто років тому. За своєю історією вулиця була Гімназійною, Директорською, Сенаторською, Пироговською, Бандурського, Шлосштрассе, Калініна. Вулиця пролягає на місці колишнього палацово-паркового ансамблю володарів міста князів Любомирських та висадженого їм на втіху тополевого саду. Тут збереглися будинки колишньої чоловічої гімназії, Повітової каси хворих, Оранжереї князів Любомирських. У роки Другої світової війни у приміщенні краєзнавчого музею розміщувалася резиденція Еріха Коха – гауляйтера рейхскомісаріату Україна. 

Друга екскурсія – Сакральні споруди центра міста. Рівненська святиня – Матір Божа, що двічі допомагала рівнянам побороти смертельні хвороби. Свято-Воскресенський кафедральний собор — православний храм у центрі міста Рівного заснований у 1895 році. Духовна семінарія та Єпархіальне управління веде свою сучасну історію з початку 90-х років ХХ століття.

Хочете дізнатися більше? Приходьте на пішохідну екскурсію 21 жовтня о 13:00.

Місце зустрічі - Бібліотека на Лебединці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews