На Рівненщині побільшало звернень до Управління Держпраці

22.10.2018 18:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

За 9 місяців цього року до Управління Держпраці у Рівненській області  надійшло 1426 звернень громадян (тоді як за весь 2017 рік – 868). Було отримано  й 31 колективне звернення.  З урахуванням колективних звернень впродовж 9 місяців 2018 року до Управління звернулися 1775 громадян, інформує прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області.

Найактуальнішими питаннями, які порушують громадяни, традиційно  залишаються праця і заробітна плата. За звітний період надійшло 1265 відповідних звернень.  У тому числі: щодо невиплати заробітної плати – 893; не проведення розрахунку при звільненні – 58;  легалізації заробітної плати – 49;  зміни істотних умов праці – 10;  укладання трудових договорів – 2;  недотримання вимог виплати мінімальної заробітної плати – 8; з питань оплати праці – 65; з питань неповернення трудових книжок при звільненні – 7; з питань неправомірного звільнення – 47;  атестації робочих місць – 3; невиплати індексації заробітної плати – 1; праця неповнолітніх -1.

Громадяни також зверталися для отримання роз’яснень щодо питань, які стосуються трудового законодавства.

З питань охорони праці розглянуто 22 звернення.                                                                                                                                                

Найбільше зверталися жителі м. Рівне та Рівненського району – 1080, м. Костопіль та Костопільського району – 31, м. Здолбунів та Здолбунівського району – 32,  м. Дубно та Дубенського району  43, м. Сарни та Сарненського району – 32.

За результатами розгляду звернень працівниками Управління за звітний  період позитивно вирішено 1051 питань та надано 255 письмових роз’яснень у межах повноважень Управління.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про звернення громадян» 27 звернень не підлягали розгляду.

 17 звернень направлено за належністю відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews