Скажений кіт напав на жінку прямо на подвір'ї її будинку

23.10.2018 10:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На Здолбунівщині вкотре зареєстрували випадок сказу у тварини. Цього разу це був кіт. Про це повідомляє Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Випадок зафіксували у Миротині. Скажений кіт 19 жовтня в обідню пору забіг на подвір’я місцевого жителя. Тварина вкусила господиню дому за ногу та втекла. Цього ж дня кіт ввечері вже навідався до подвір’я сусіда постраждалих. Господар дому помітив агресивного кота у власному гаражі та вбив його.

При виїзді на місце події спеціалісти держветмедицини Здолбунівського району відібрали патматеріал з трупа кота та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де експертизою № 2011 від 20.10.2018 року встановлено захворювання кота на сказ. Труп тварини спалили.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалісти Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчають можливі контакти хворого кота з іншими людьми та тваринами, проводить вимушену дезінфекцію, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews