На позачерговій сесії депутати говоритимуть про місцеву філію Суспільного мовлення

24.10.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Питання щодо можливого закриття філій Суспільного мовлення в регіонах депутати включили до порядку денного позачергової сесії обласної ради. Таке рішення вони прийняли  на засіданні президії, розглянувши звернення Координаційної ради об’єднання громадських організацій «Рада реформ Рівного», інформує прес-служба облради.

«Ми – люди, які прагнуть змін і щодня не на словах просувають і втілюють реформи, обуренні невиконанням державою свого, закріпленого Законом, зобов’язання про фінансування Суспільного мовлення в Україні, що ставить під загрозу втілення однієї з ключових реформ.

Ми схвильовані інформацією, яку озвучив голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія про можливість закриття філій Суспільного мовника в регіонах. За умови скорочення бюджету на 2019 рік.

Суспільне мовлення на Рівненщині – це канал UA: Рівне та Українське радіо Рівне, яке за неповних десять місяців діяльності в умовах реформи показали, що здатні, попри суттєве недофінансування, втілювати реформу, дотримують цінностей незалежності. Відкритості та просвітництва. Рівненська філія Суспільного оперативно та з максимальною повнотою інформує жителів області про важливі новини, окрім того з залученням експертів, допомагає аудиторії отримати інформацію про усі точки зору і нюанси з тієї чи іншої теми.

Ви, як представники своїх громад, повинні бути зацікавлені в існуванні сильного місцевого мовника, який не буде залежним від комерційних чи політичних інтересів власника, а працювати лише задля зміцнення державності.

Звертаємося до Вас від імені коаліції громадських організацій «Рада реформ Рівного» та просимо проявити міцну державницьку і громадянську позицію і звернутися до Верховної ради, Президента, Кабінету міністрів з вимогою до фінансувати Суспільне мовлення у 2019 і тим самим зберегти місцевого суспільного мовника.», - йдеться у зверненні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews