Лише третина дітей до одного року на Рівненщині отримала вакцину від поліомієліту у цьому році

25.10.2018 07:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Рівненській області охоплення плановими профілактичними щепленнями проти поліомієліту дитячого населення залишається на низькому рівні.

За повідомленням Рівненського обласного лабораторного центру, за 9 місяців поточного року в Рівненській області вакциновано проти поліомієліту лише 33,5% дітей першого року життя та 32,3% старше одного року. Ревакцинацію отримали 25,5% дітей у віці 18 місяців, 52,5% дітей у віці 6 років та 55,2% у віці 14 років.

Проте щеплення проти поліомієліту – це єдиний існуючий спосіб захисту від такого небезпечного інфекційного захворювання як поліомієліт.

Наша держава відноситься до тих країн, де ризик поширення цього захворювання досить високий. Тому не вакциновані діти знаходяться в зоні ризику.

Тож ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» закликає всіх батьків звернутись до свого сімейного лікаря чи педіатра та поцікавитись щепленнями своєї дитини, а при необхідності зробити ті щеплення, які передбачені календарем.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews