Фінансисти громад Рівненщини проаналізували бюджет 2019

25.10.2018 16:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Двадцять третього жовтня в актовій залі департаменту фінансів Рівненської обласної державної адміністрації відбувся семінар для голів та фінансистів ОТГ  на тему: «Бюджет 2019: основні аспекти формування».

Захід організовано та проведено департаментом фінансів спільно з Рівненським Центром розвитку місцевого самоврядування, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Як відзначив радник з питань місцевих бюджетів ЦРМС Василь Поліщук, під час семінару розглянуто питання  завершення та підсумків бюджетного року, основних принципів та прогнозних показників бюджетів 2019.

«Йшлося, зокрема, про правильність розподілу та використання коштів державної фінансової підтримки у вигляді субвенцій та дотацій, розміри цієї підтримки на наступний рік, формування дохідної частини бюджетів громад та додаткові резерви її збільшення тощо. Представники громад мали можливість почути нову для себе інформацію про бюджетні перспективи наступного року та отримати відповіді на ті питання, які їх зараз цікавлять», - наголосив він.

Присутні зійшлися на тому, що наступний рік буде непростим і  питання місцевих фінансів, особливо їх дохідної частини, потрібно буде аналізувати ще не раз. Але цьогорічні напрацювання, вже отриманий досвід та експертна допомога як департаменту фінансів ОДА,  так і Центру розвитку місцевого самоврядування, стануть тією стежиною, яка приведе до успіху.

За матеріалами Рівненського ЦРМС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews