Зірка серіалу «Слуга народу» презентує в Острозькій академії експериментальну програму для магістрів

25.10.2018 22:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

У понеділок, 29 жовтня, у Національному університеті «Острозька Академія» відбудеться презентація нової експериментальної театральної програми для магістрів – «Культурологія і метатеатр».  Розповідатимуть про «МЕТАТЕАТР» українсько-американський режисер та педагог Олег  Ліпцин,   проректор НаУОА Дмитро Шевчук, актриса театру, координатор проекту Наталка Костенко та  зірка фільму «Слуга народу» й відомого скетчкому «Коми ми вдома», заслужена артистка Катерина Кістень.

null

Програма театральної програми створюється в рамках реалізації інноваційного театрально-освітнього проекту «МЕТАТЕАТР» за підтримки грантом від Українського культурного фонду. МЕТАТЕАТР – це оригінальна театральна модель, спрямована на впровадження нових творчих та організаційних рішень для розвитку театрального процесу в Україні, адаптації традицій українського театру для інтеграції України в сучасний європейський культурний простір.

null
Робоча група проекту «МЕТАТЕАТР»

Наразі команда проекту разом з педагогами НаУОА працює над створенням та затвердженням професійної та загальноосвітньої частин програми та розвиває її у напрямку створення постійно діючої сертифікованої освітньої програми. У перспективі планується впровадження створеної програми у різних вищих навчальних закладах нашої країни.  В основі освітньої діяльності МЕТАТЕАТР’у закладена нова унікальна акторська технологія Ігрового театру, розроблена М. Буткевичем та адаптована до сучасних професійних та творчих вимог українсько-американським режисером та педагогом Олегом Ліпциним.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews