Анатолій Сидорук: «Протест проти підвищення ціни на газ: українці борються з наслідками, а треба - з причиною»

27.10.2018 15:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«У наш час не можна нікому вірити. Навіть собі!». Пригадуєте цю фразу, яка стала крилатою, з колись популярної кінострічки «Сімнадцять миттєвостей весни»? А я вірю. Вірю в мудрість людей і прозорливість прем’єра Володимира Гройсмана, який заявив, що підвищення ціни на газ більше не буде. Повірив не тому, що повівся на вдавану щирість глави уряду, котрий начебто змилосердився над доведеним до зубожіння народу. Просто хворобливо ненаситна олігархічна влада більше не матиме шансів безбожно обдирати українців.

Можна наводити багато аргументів, які зводяться до одного: вкотре підвищуючи вартість газу, нинішні можновладці копають могилу. Кому? Неважко здогадатися. Та, зрештою, це вже інше питання. Чимало політиків, які, зручно всівшись у депутатські крісла, роками сором’язливо відводили очі від безчинств влади, нині здійняли нечуваний галас через подорожчання газу. Але не тому, що день і ніч тільки те й роблять, що переймаються долею народу. Наживаючись при цьому на бідах українців, про що свідчать задекларовані маєтки, автопарки, банківські рахунки і готівкові суми, антикваріат і навіть церкви.

Так, правди ніде діти, не лукавлять ті, хто чорними фарбами змальовує наслідки підвищення на 23,5 відсотка ціни на газ для населення. Насамперед на стільки ж подорожчає опалення, в тому числі централізоване. Крім того, неминуче полізуть вгору ціни на всі товари і продукти, а далі, за ланцюговою реакцією, – й на послуги. Не упустить свого й інфляція, яка зажене українців ще в глибшу прірву бідності.

І все це заради чого? Задля того, щоб догодити МВФ і отримати новий валютний кредит? Насправді ж, щоб вкотре напрацьованими схемами вивести отриману від іноземних донорів валюту в офшорні зони, а сам кредит повісити на шиї простих українців. Знаєте, вже до оскоми набридло спостерігати за зухвалим розкраданням олігархами країни, фальшивою боротьбою з корупцією (до відповідальності не притягнули ще жодного високопосадовця) і злочинністю (на одній лише митниці осідають неоподатковані мільярди доларів). Скрізь панує брехня, свавілля, безкарна злочинність. Так буде і далі, доки при владі перебуватимуть олігархи.

Україні потрібні кардинальні зміни. На цьому невпинно наголошує лідер Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко: «Не втомлююсь повторювати: ключова реформа, яка має бути проведена у жорсткий спосіб, – це відокремлення влади від бізнесу і бізнесу від влади. По всій вертикалі, починаючи з Києва, з голови! Ось ця основна реформа і дозволить втілити й інші: і земельну, й освітню, і медичну. Лише таким чином позбудемося корупційної зацікавленості влади вкрасти на освіті, на медицині, на тій же боротьбі з корупцією».

На жаль, виступаючи проти підвищення ціни на газ, ми знову боремося з наслідками, а треба – з причиною.

Анатолій СИДОРУК, керівник Рівненської обласної організації  

Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews