Вперше у Рівному покажуть виставку витинанок «Мереживо Дарії Альошкіної»

28.10.2018 14:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Унікальна подія очікує рівнян та гостей міста 1 листопада у Міському Будинку Культури, а саме - довгоочікувана, захоплююча, унікальна виставка витинанок «Мереживо Дарії Альошкіної». 

Дарія Альошкіна – відома львівська мисткиня, яка створює масштабні панно з паперових витинанок. Вже понад 10 років жінка працює у цьому напрямку і має в своєму арсеналі понад півтисячі таких художніх витворів. Роботи художниці мріють представити у своїх стінах усі виставкові зали нашої країни, а Німеччина, Франція, Польща, Південна Корея та багато інших країн світу вже підкорені її витинанками. 

Паперові інсталяції Дарії Альошкіної – це унікальний світ, який бачить майстриня крізь призму цікавості та пізнання, крізь магію чарівних символів з надією, що світ має багато барв і краєвидів.

«В центрі робіт найчастіше постає берегиня навколо якої – дерева, трави, рослини як символи та обереги, – розповідає про тематику авторка. Головною метою проекту є оновлення та надання традиційній витинанці сучасного дихання, адже традиція їх створення на наших землях давня». 

На виставці у Рівному будуть представлені близько 20 робіт. Це унікальні паперові полотна більш як три метри заввишки! Кожна робота виконується вручну, без застосування будь яких технічних засобів в затишній оселі пані Дарії. Це автентично та неповторно і тому це обов’язково треба побачити на власні очі! 

Відкриття виставки відбудеться 1 листопада о 15:00 год у Виставковій залі МБК! 

Експозиція триватиме до 15 листопада. Вхід вільний.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews