У Дубно відзначили річницю перебування Шевченка в наших краях

28.10.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Державному історико-культурному заповіднику м. Дубно у палаці князів Любомирських відбувся літературний вечір «Великий Кобзар стежками рідного краю», присвячений 172-й річниці перебування Т.Г. Шевченка на Дубенщині, інформує сайт Інформаційний портал м. Дубно.

Учні та студенти в поетичній та театралізованій формі повідали аудиторії про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, акцентуючи увагу на його перебуванні у нашому краї. В рамках літературного вечора відбулась презентація нової книги письменника  Миколи Пшеничного «Прощай убогий Кос-Арал»,  в якій висвітлюються маловідомі факти із життя і творчості Т.Г. Шевченка. Зокрема, перебування поета на о. Кос-Арал в Аральському морі, де він написав  понад 70 поезій і намалював кілька десятків картин. Ця ж книга приурочена 170-річчю написання вірша-реквієму «Ой, чого ти почорніло зеленеє поле» (про битву під Берестечком).

На завершення заходу відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews