Понад сотня хіміків змагаються у Рівному

29.10.2018 21:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У стінах наукового ліцею у Рівному розпочався заключний етап ХХVІ Всеукраїнського учнівського турніру юних хіміків. Позмагатися між собою

зібралися понад сотня учасників, усього 22 команди. Рівненщину представляють науковий ліцей та природничо-математичний ліцей «Елітар». За першість у турнірі змагатимуться також гості з Вірменії та Мексики, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

Підтримали та привітали з відкриттям юних хіміків начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти обласного управління освіти Святослав Сидорук та ректор Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Святослав Сидорук зазначив, що хоча Рівне не є центром України географічно, але на тиждень стане центром змагань. Алла Черній, в свою чергу, побажала, щоб усі хімічні реакції вирували лише з позитивними емоціями.

Голова журі Дмитро Проц розповів, що у складі журі 46 осіб, серед яких є професори, доценти, аспіранти, вчителі, студенти. Усі вони досвідчені і компетентні, адже в свій час пройшли подібний турнір. Заступник голови оргкомітету, методист вищої категорії Інституту модернізації змісту освіти Наталія Черепіна звернула увагу на присутніх представників хімкомпаній, які шукають нові талановиті обличчя та познайомила з переможцями минулих років.

Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться у п’ятницю, 2 листопада.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews