До Острозької академії завітали відомі актори, аби презентувати інноваційну театральну програму для навчання (Фото)

01.11.2018 07:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

У Національному університеті «Острозька Академія» презентували інноваційну театральну програму для магістрів – «Культурологія і метатеатр».

Розповідали для студентів про МЕТАТЕАТР автори програми українсько-американський режисер, дослідник і педагог театру Олег Ліпцин, акторка, заслужена артистка України, двічі лауреатка найпрестижнішої театральної премії України «Київська пектораль» Катерина Кістень, акторка та продюсерка незалежних театральних вистав Наталка Костенко, професорсько-викладацький склад університету НаУОА.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Презентована програма зорієнтована на підготовку магістрів–культурологів у галузі театрального мистецтва за спеціалізаціями: актор драматичного театру,  режисер драми, театральний критик, тощо. В основу освітньої діяльності МЕТАТЕАТРУ закладені принципи виховання і підготовки актора, розроблені М.М. Буткевичем в його програмі «10 Пір Року» і адаптовані до сучасних реалій автором та художнім керівником проекту Олегом Ліпциним.  МЕТАТЕАТР створюється в Острозькій академії як «відкрита», саморегулююча творча структура, в задачі якої входить поступове формування в українському суспільстві незаідеологізованої художньої свідомості і, як результат, розширення внутрішньої свободи людської особистості в її творчих проявах.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Поряд з традиційними дисциплінами акторської майстерності і режисури, до магістерської програми включені такі нові сучасні предмети, як основи відео і фото-дизайну, робота з текстом на мові оригіналу, робота з простором і часом, основи композиції, основи кінематографії.  А частина загальноосвітніх дисциплін наповнена предметами, що допомагають сформувати сучасний естетичний світогляд та розширити знання в суміжних художніх і наукових галузях.

Зокрема викладатимуться:

- Сучасні теорії культури;  Герменевтика: теорія інтерпретації. Викладач - доктор філософських наук, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук ;

- Перформативні студії. Викладач – кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець ;

- Театр як соціокультурний феномен. Викладач - кандидат психологічних наук, доцент  Галина Гандзілевська;

- Культурна критика. Викладач - доктор філософських наук, доцент Катерина Шевчук;

- Сучасні комунікативні технології. Викладач -  кандидат наук з державного управління, доцент, декан факультету політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

 

null
Учасники робочої групи на презентації. Фото з соцмереж.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews