Депутати облради одноголосно проголосували за звернення щодо зниження ціни на газ

02.11.2018 18:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Сьогодні відбулася позачергова двадцять друга сесія обласної ради сьомого скликання. Депутати розпочали роботу хвилиною мовчання в пам’ять про жертви Батуринської трагедії. Серед основних питань  були «Звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення» та «Звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ», інформує сайт облради.

 Проаналізувавши ситуацію, що склалася, депутати прийняли звернення, в якому зазначили: «…Враховуючи соціальну напругу та негативні наслідки, до яких може призвести підвищення цін на газ, ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів України із вимогою захистити найбільш вразливі верстви населення шляхом розширення програм субсидій та забезпечення доступності й належної якості житлово-комунальних послуг для споживачів. Зокрема, вважаємо за доцільне запровадити соціальну норму споживання газу для населення на рівні 2400 кубічних метрів на опалювальний сезон (400 кубічних метрів на місяць); встановити чесну ціну на газ, виходячи з собівартості його видобутку та регульованої норми прибутку, а не штучно «імпортного паритету»; збільшити власний видобуток енергоресурсів та вжити заходів щодо можливої відмови від імпорту газу; провести масштабну енергомодеренізацію української економіки.

Ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося до Президента України з проханням вжити заходів щодо скасування вказаної постанови».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews