На Рівненщині відстрілюють лисиць

06.11.2018 10:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

2 листопада було зареєстровано шість випадків сказу лисиць на території мисливських угідь Рівненської області. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

З 22 жовтня 2018 року на території Рівненської області проходить кампанія по відстрілу лисиць з метою визначення ефективності пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, проведеної 17-22 вересня 2018 року за допомогою авіатранспорту.

Станом на 5.11.2018 року на території мисливських угідь області відстріляно 30 лисиць, матеріали від яких направлено в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ та подальшого відправлення до м. Київ в науково – дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи для дослідження біомаркеру в зубах.

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного матеріалу на сказ в Рівненській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби зареєстровано шість випадків захворювання лисиць на сказ, а саме:

Березнівський район – 4;

Дубровицький район – 1;

Костопільський район – 1.

Трупи лисиць спалено.

На території неблагополучних щодо сказу пунктів проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин».

Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини районів вивчаються можливі контакти хворих лисиць з людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу в населених пунктах.

Проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичнних комісій при райдержадміністраціях щодо відкриття неблагополучних пунктів та введено карантинні обмеження по сказу, затверджено плани заходів по локалізації і ліквідації захворювання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews