На Рівненській АЕС відбудуться тренування

06.11.2018 19:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Планується проведення загальностанційних протиаварійних тренувань на Рівненській АЕС на 13 листопада спільно з органами управління та силами цивільного захисту Рівненської області, повідомляє сайт атомної станції.

До тренування за темою «Організація, порядок управління діями персоналу ВП РАЕС у випадку радіаційної аварії» залучатимуться керівний склад та персонал аварійних груп та бригад електростанції, а також місцеві органи управління цивільного захисту та евакуаційні органи населених пунктів зони спостереження РАЕС. Захід проводиться з метою збереження життя та здоров’я людей, підвищення готовності органів влади до виконання заходів із захисту населення і територій у випадку надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

В ході тренування відбудеться практичне відпрацювання заходів з оповіщення органів управління цивільного захисту, оповіщення та інформування населення, яке проживає у зоні спостереження РАЕС, укриття в захисних спорудах цивільного захисту, проведення йодної профілактики, видачі респіраторів, здійснення евакуації, забезпечення публічної безпеки та порядку, а також навчання населення діям у надзвичайній ситуації (при загрозі та виникненні радіаційної аварії).

У  ході проведення тренування всі дії будуть виконуватись умовно, тож населення має  зберігати спокій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews