«Відома і невідома війна…» - виставка у краєзнавчому музеї

07.11.2018 19:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

8 листопада о 12.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки  «Відома і невідома війна. До 100-річчя завершення бойових дій Першої світової війни 1914-1918 рр.»

 11 листопада 2018 р. виповнюється 100 років з часу цієї події, інформують прес-релізи музеї.

Бойові дії Першої світової війни тривали чотири  роки, 3 місяці і 10 днів (від 15(28) липня 1914 р.). Офіційним її завершенням стало підписання Паризького (Версальського) мирного договору 28 червня 1919 р., але пам'ять її жертв у світі традиційно вшановують саме 11 листопада.

Мешканці нашого краю теж брали участь у тій війні. Рівненщина знаходилася в зоні дій Південно-Західного (австрійського) фронту.

Війна завершилася повною поразкою Німеччини та її союзників. Українці в цій борні знаходилися по обидва боки фронту. Унаслідок розпаду Російської та Австро-Угорської імперій утворилися передумови для створення Української соборної держави.

 На виставці представлені матеріали із фондових збірок Рівненського обласного краєзнавчого музею, Бродівського районного краєзнавчого музею, Держархіву Рівненської обл., приватної колекції Михайла Балановича, мешканця м. Рівне, - фотографії, листівки, документи, періодичні видання, нагороди, елементи  військового спорядження періоду Першої світової війни, реконструкції військової форми вояків російської та австрійської  армій.

Діятиме виставки – до 20 листопада.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews