Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Чи на Млинівщині декомунізують Московщину?

07.11.2018 22:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

У  процесі декомунізації з мапи вітчизняних реалій зникло чимало всілякого ідеологічного і, так званого,  історичного  мотлоху радянської доби. Подекуди цей процес супроводжувався пристрасними політичними баталіями, резонанс від яких набирав навіть міжнародного розголосу. Втім, як кажуть, нам своє робить…

Якось знайомий напівжартома-напівсерйозно поцікавився, чи підпадає під  декомунізацію назва села Московщина в Пугачівському старостинському окрузі. Це міркування зацікавило, і я звернувся до відповідних джерел. Скажімо, незабутній Євген Цимбалюк у книзі «На межі тисячоліть» так викладає походження назви села Московщина:

- Перші поселенці облаштували територію, на якій розташована Московщина, у 1894 році. Це були чехи. Вони називали землі України Московщиною, тобто частиною Російської держави. В  честь того, що їм дозволили поселитися на території Російської (Московської) держави, вони і своє село назвали Московщина.

Ймовірно, є й інші варіанти походження назви цього села – будемо раді, якщо читачі поділяться такими міркуваннями. Ну а щодо декомунізації, то нехай мешканці села та відповідні фахівці самі визначаються…

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews