Мешканцям Рівненщини повернули 48 млн. грн. боргу із зарплати

09.11.2018 19:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Кампанія з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стартувала 2 квітня. За цей час органи державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області стягнули з недобросовісних роботодавців 48 млн. грн. заборгованості по заробітній платі. На даний час на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 1714 виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 22,7 млн. грн. Про це повідомив заступник начальника ГТУЮ у Рівненській області-начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області Вячеслав Бедикайло, інформує сайт управління юстиції.

– Ми робимо максимально можливе для того, щоб ліквідувати заборгованість підприємств по заробітній платі перед їхніми працівниками. Адже заробітна плата для родин часто є єдиним джерелом доходів сім’ї. Саме тому забезпечення виконання судових рішень про примусове стягнення заробітної плати є надзвичайно важливою справою, – наголосив Вячеслав Бедикайло. – Серед яскравих прикладів роботи – ліквідація заборгованості із виплати зарплати з ПАТ «Рівнеазот». Наприклад, в результаті вжитих державними виконавцями Рівненського міського відділу ДВС дій в жовтні з арештованих рахунків підприємства стягнуто 5,4 млн. грн. З них 4,9 млн. грн. перераховані 264 людям на погашення заборгованості по заробітній платі.

На сьогоднішній день на Рівненщині борг підприємств перед співробітниками становить 22,7 млн. грн. Серед найбільших боржників – ПАТ «Рівнеазот» із сумою боргу 14,5 млн. грн., ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» – 6 млн. грн., ДП «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп» – 841 995 тисяч гривень. Загалом станом на 1 листопада в області нараховується шість підприємств-боржників.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews