У Рівненській області активно засаджують ліси (Фото)

10.11.2018 09:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Сприятливі погодні умови осені дозволяють лісівникам Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства продовжити цьогоріч роботи з лісовідновлення – посадки лісових культур. Про це повідомляє Рівненське обласне управління лісового господарства.

Нині зруби заліснюють працівники Костопільського, Клеванського, Соснівського лісгоспів.

Загалом, з початку року в області посаджено понад 4 тис га лісових культур, що становить 110% за запланованих завдань на 2018 рік. Лісівники постійно контролюють своєчасне заліснення всіх зрубів. Зараз у лісгоспах садять ліс на ділянках, де вже цього року заготовляли деревину.

На сьогодні лісівники області активно проводиться комплекс робіт з підготовки до весняної лісокультурної кампанії 2019 року. Зокрема, проводиться підготовка ґрунту для посадки лісових культур навесні наступного року та завершуються роботи із заготівлі лісового насіння деревно-чагарникових порід. На сьогодні в області заготовлено майже 50 тонн насіння, яке буде використано для посіву лісових розсадників у 2019 році.

- Можна з впевненістю сказати, що наші лісогосподарські підприємства будуть повністю забезпечені якісним власних посадковим матеріалом для проведення лісокультурної кампанії 2019 року. Про це свідчать попередні підрахунки та обстеження розсадників лісгоспів, ми задоволені результатом інвентаризації, відтак готуємося до весни наступного року, - зазначив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович, - На сьогодні наші лісогосподарські підприємств вирощують достатньо високоякісного посадкового матеріалу у теплицях, коробах та на лісових розсадниках. Ми також маємо можливість реалізовувати сіянці основних лісоутворюючих порід іншим лісокористувачам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews