На «Рівнеазоті» деяке обладнання з підвищеною небезпекою експлуатують без дозволів

10.11.2018 08:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Планову перевірку охорони праці та виробничої безпеки ПАТ «Рівнеазот» здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області під головуванням начальника Управління Юрія Наконечного. Про це повідомляє Управління Держпраці у Рівненській області.

Інспектори проаналізували організаційну роботу служби охорони праці хімічного заводу та технічні складові понад 20 структурних підрозділів виробництва, кожен із яких має високий ступінь ризику.

У приписі фахівці Управління зафіксували 137 порушень, частину з них усунули відразу. І хоча для такого хімічного гіганта як Рівнеазот ця кількість порушень не є критичною, частина з них має суттєвий вплив на безпеку працівників та навколишнього середовища. Зокрема:

– роботодавець не одержав деякі належні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки; експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

– не захищений від атмосферної корозії зовнішній сталевий газопровід та арматура, внутрішні газопроводи деяких підрозділів;

– відсутній сертифікат фахівця у групі рентгенографування ВД

та інші порушення.

Відповідальних посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності. Усунення порушень триває. Якість виконання припису фахівці Управління Держпраці проінспектують під час позапланової перевірки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews