У Клесівській ОТГ на Сарненщині ремонтують спортивну школу

10.11.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Будівля з’явилася у селищі майже 80 років тому. Спочатку там був будинок культури, а потім – база для спортивних тренувань дітей. За весь час існування споруди капітальний ремонт тут не проводився. Лише, коли утворилася громада, було прийняте рішення про передачу приміщення з району на баланс ОТГ та початок будівельних робіт, інформує прес-служба ОДА.

«Наші спортсмени беруть участь у міжнародних змаганнях. Так, клесівчанка Тетяна Заяц виборола золоту нагороду у вільній боротьбі на Всесвітній Гімназіаді у Марокко. Також дівчина була у складі збірної на чемпіонаті світу з боротьби серед кадетів. Саме тому виникла ідея створити базу для наших спортсменів – відремонтувати комунальний заклад ДЮСШ», - розповідає голова Клесівської ОТГ Василь Гриник.

З місцевого бюджету на ремонт виділили 300 тисяч, а з бюджету розвитку області – 200 тисяч гривень. Тепер будівлю – не впізнати. Лише за рік відремонтували дах, укріпили стіни, облаштували фасад. Тепер будівельники проводять внутрішній ремонт кімнат. Планується, що тут будуть й такі, в яких спортсмени з інших населених пунктів матимуть змогу залишитися на нічліг.

null
Будівля до ремонту

За словами заступника голови ОДА Олександра Корнійчука, це лише один із проектів, що нині реалізується в об’єднаній громаді. ОТГ успішно працює та розвивається:

«Клесівська ОТГ – це вдалий приклад децентралізації на Рівненщині. Вона одна з перших, що утворилася та перейшла на прямі фінансові відносини з державою. Тому зараз має хороші результати. Хочу відмітити, що за цьогорічною оцінкою експертів Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, Клесівська громада є бездотаційною. Тут стабільно наповнюються бюджети і зростають доходи у розрахунку на одного мешканця».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews