На Березнівщині відбулася акція - «Не викидайте гроші на смітник!»

14.11.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Під таким гаслом учнівське самоврядування Зірненської ЗОШ І-ІІІ ступенів реалізовувало проект «За чисту планету». Партнерами виступили громадська молодіжна організація «Центр молодіжних ініціатив «Разом», Березнівська районна державна адміністрація та Зірненська сільська рада, інформує сайт Березнівської РДА.

«Проблема сміття, яке заполонило всю планету, не може не турбувати, оскільки це ресурс, який можна спрямувати в корисне русло. Всі високорозвинені країни заробляють на відходах і дбають про екологію. А ми викидаємо його навіть не на вітер, а в природу. Цим самим шкодимо собі, своєму здоров’ю, своїй землі. Саме тому виникла ідея написати проект в рамках реалізації якого ми вчилися сортувати сміття», - зазначила керівник проекту, педагог-організатор Зірненської ЗОШ І-ІІІ ст. Тетяна Славинська.

Зокрема цей проект став одним із переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких у 2018 році надається фінансова підтримка за рахунок коштів районного бюджету. Отримані грантові кошти були спрямовані на закупівлю сміттєвих контейнерів та організацію різних заходів.

А під час акції «Не викидайте гроші на смітник», що пройшла у селі Зірне, протягом дня працював виїзний пункт прийому твердих відходів. Діти провели агітаційну роботу серед жителів села, рознесли листівки, аби донести інформацію до кожного жителя населеного пункту. А в школі провели конкурс «Найпідприємливіший клас», де кожен клас заробив кошти за вторсировину на реалізацію своїх проектів. І нехай заробіток невеликий, але тішить те, що декілька сотень кілограмів сміття не потрапили на сміттєзвалища.

Підбиваючи підсумки акції, голова учнівського самоврядування Дмитро Марчук зазначив: «Для запобігання екологічної катастрофи людство має вже сьогодні відпрацювати навички сортування сміття на вулиці, вдома, у школі, будь-де, а не чекати постанови чи наказу. Це має бути у свідомості кожного. Тож закликаємо всіх долучитися до проекту «За чисту планету». Ми вже сортуємо сміття, а ви?»

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews